اطلاعیه ها

سرقت

سرقت

کلید واژگان

سرقت، سارق ، دزدی، سرقت ، مال ، اموال ، تلفن همراه ، موبایل ، طلا ، ماشین ، کیف ، مالخری ، نگارش شکواییه ، شکایت.

یکی از جرایم متداول با کثرت پرونده در دادگستری ، جرم سرقت است . متاسفانه این روز ها نیز به جهت شرایط نابسامان اقتصادی جامعه موارد این پرونده رو به فزونی است . در خیلی از موارد نیز شاکی به جهت ارزش مال و یا خطرات جانی و یا مسائلی همچون کمبود وقت از شکایت و تعقیب مجرم صرف نظر می نماید . لذا این موارد در هیچ جامعه  آماری لحاظ نمی گردد .

شکایت

از قدیم گفته اند ترحّم بر پلنگ تیز دندان ، ستمکاری بُود بر گوسفندان ، پس برخی افراد نیز برای آن که دزد را ادب نمایند تا دیگر مرتکب این جرم بر کس دیگری نشود به دنبال راه های قانونی و مراحل اداری شکایت می باشند. مراحل اداری و قانونی تعقیب جرم سرقت به زیر شرح است.

ابتدا برای آنکه برای خودتان ادله اثباتی در دادگاه جمع آوری نمایید با مراجعه به کلانتری محل و تنظیم صورت جلسه و احیانا وجود شاهد مراحل اولیه شکایت را شروع نمایید . بعداز تشکیل پرونده ، کلانتری شما را به دادسرا ارجاع میدهد. هر چند می توان به طور مستقیم به دادسرا بروید و علیه سارق اموال خودتان شکایت مطرح نمایید. اما توصیه #وکیل تهران این است که حتی المقدور برای ادله سازی هم که شده با ضابط (پلیس ) شروع نمایید . بعد از کارهای پلیسی می توانید با تماس از مجموعه ی #وکیل تهران بخواهید که برایتان شکوائیه و عریضه آنلاین نگارش نماید. بعلاوه با یک متن استشهادیه که به ضمیمه شکایت برایتان آماده میشود بر ادله حقوقی و کیفری پرونده سرقت اضافه نمایید .

پس از ثبت شکایت سرقت ، پرونده به صورت خودکار در مراحل دادسرا قرار میگیرد .

توصیه:

البته توصیه وکیل تهران این است که برای پرونده های مهم و اموال گران قیمت حتما یک وکیل را درکنار خود چه در مراحل دادسرا و چه به صورت مشاوره به همراه داشته باشید و از رهنمود های او استفاده نمایید . چرا که اگر ذره ای نابلدی نمایید و یا آنکه حرفی را اشتباها به زبان بیاورید و قاضی را به اشتباه به سمت بی گناهی دزد سوق دهید با خطر قرار منع تقیب رو به رو می شوید . اگر چنین قراری در پرونده ی شما صادر گردد دیگر شکایت علیه آن فرد ممکن نیست مگر در صورت کشف دلیل محکمه پسند جدید که این مورد به مراتب مشکل تر از شکایت بی چون وچرای اول است.

نگارش شکوائیه

نکاتی که در تنظیم شکوائیه رعایت می شود آن است که اولا نوع سرقت بایستی دقیق معلوم شود . بدین نحو که در قانون برای هر مدل سرقت مجازات خاص همان مدل را تعیین نموده است . به طور مثال برای سرقت حدی در صورت جمع شرایط سرقت حدی مجازات شدید تری را درنظر گرفته است . اگر سرقت در شب واقع شود یک مجازات دارد و اگر همین موضوع به طور مسلحانه بوده باشد مجازات دیگری دارد . اگر مورد سرقت کیف قاپی باشد با ماده ۶۷۵ قانون مجازات اقدام مینماییم و مجازات آن یک تا پنج سال حبس است .

مواردی که نوع سرقت تعزیری را بیان می نماید در مواد ۶۵۱  تا ۶۶۷ قانون مجازات آمده است . علاوه بر مجازات کردن سارق آنچه برای صاحب مال اهمیت دارد رسیدن به اموال خودش است . توصیه وکیل تهران به مالباخته این است که در صورتی که موارد سرقتی به صورت عین باشد خود دادگاه به رد مال حکم میدهد . در صورتی که عین مال نزد سارق موجود نباشد و یا فروخته باشد و یا تلف کرده باشد طبق ماده ۶۶۷ دادگاه به رد مثل یا قیمت آن مال حکم میدهد .

گاهی در برخی موارد خاص قانون گذار برای برخی افراد مجازات سرقت را مقرر کرده است و افراد بایستی در این موارد احتیاط لازمه را به عمل آورند . به طور مثال طبق ماده ۵۵۳ قانون تجارت اگر اقوام شخص ورشکسته بدون شرکت مشارالیه اموال او را از میان ببرند یا مخفی نمایند یا پیش خود نگه دارند به مجازاتی که برای سرقت معین است محکوم خواهند شد .

مالخری

در قانون برای کسی که از مال دزدی شده را خریداری می نماید و اصطلاحا به آن مالخر گفته می شود نیز مجازات تعیین شده است . در همین راستا ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی بیان می دارد : هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان آور به این که مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد . اگر مالخری را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر مجازات در این ماده محکوم می گردد .

پس اگر طلا فروش و یا کسی که تلفن همراه خرید و فروش میکند و یا قطعات ماشین و لوازم یدکی میفروشد اقدام به خرید کالا از افراد متفرقه می نماید باید این احتیاط را داشته باشد که از منبع به دست آوری این کالاها به نوعی مطلع باشند . به همین جهت در عرف طلا فروشان طلای بدون فاکتور را خیلی سخت قبول می کنند . در مورد تلفن همراه (موبایل ) وکیل تهران در چند مورد اقدام به نگارش شکایت آنلاین نموده و فرد توانسته با مراجعه به دادسرا و ارائه ی جعبه ( بارکد تلفن همراه) از طریق پلیس فتا و ردیابی موبایل فرد را به دست بیاورند

قبل طرح شکایت، از طریق لینک زیر به پلیس اعلام سرقت نمایید:

پلیس ۱۱۰

شکایت کیفری سرقت

وکیل تهران آماده است با ارائه خدمات حقوقی آنلاین از جمله مشاوره حقوقی آنلاین و  تلفنی و همچنین نگارش شکوائیه آنلاین و دادخواست آنلاین شما را در رسیدن به حقتان و اموالتان در هر کجای ایران که قرار دارید یاری نماید .

#شکوائیه آنلاین

#شکایت آنلاین

#مراحل شکایت و مشاوره حقوقی آنلاین

#خدمات آنلاین وکیل تهران

 

“هادی حاجی نورمحمدی”

مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:

  • ورشکستگیورشکستگی ورشکستگی اثرات ورشکستگی و تکلیف تاجر ورشکسته آیا تاجر ورشکسته زندانی می شود ؟ تکلیف بدهی تاجر بعد از اعلام حکم ورشکستگی او چه می […]
  • طلاق یا فسخطلاق یا فسخ طلاق یا فسخ کلید واژگان : طلاق ، فسخ ، نکاح ، دائم ، موقت ، طلاق توافقی برای جدایی دو راه در قانون پیش بینی شده است . همگی  طلاق را می […]
  • پیش نویس های حقوقی اینترنتی بلای جان موکلینپیش نویس های حقوقی اینترنتی بلای جان موکلین پیش نویس های حقوقی اینترنتی بلای جان موکلین چند وقتی است که افراد جامعه برای نگارش متن های حقوقی خود در اینترنت جستجو کرده و پیش نویس […]
  • تهدید چیست؟ جرم تهدید و مجازات آنتهدید چیست؟ جرم تهدید و مجازات آن صفر تا صد تهدید قوانین بشری دنیا تهدید را جرم انگاری کرده اند. در قانون مدنی در ماده ۲۰۲ تحت عنوان اکراه از تاثیر تهدید طرف معامله در […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *